Scenarija

DNEVNIK SNOVA

U jezgru dramske radnje je ljubavna romansa (koja se odigrava kroz sporedni narativni postupak-san) izmedju glavnog junaka, harizmatičnog intelektualca i velikog pesnika dr Laze Kostića i bogate , tajanstvene i nedodirljive Lenke Dunjđerski, koja je svojom lepotom usla u gradske legende.
Snaga njihove ljubavi poništava smrt kao konačnu kategoriju i briše granicu izmedju imaginacije i realnosti..
Dramska radnja je neodvojiva i prepliće se sa poezijom Laze Kostića i originalnim songovima autora i predvidjena je za pozorično izvodjenje kao muzičko scenski spektakl.
Mjuzikl je fragmentalno izvodjen u Studiju M u Novom Sadu i Ruskom Domu u Beogradu.
Nažalost, jos uvek se nisu stvorili uslovi za realizaciju kompletnog mjuzikla i njegovo izvođenje, ali Zahar ne odustaje. >>slušajte presmu Sanat Maria della Salute

RULER OF THE WORLD / VLADALAC SVETA

Ovaj filmski scenario je inspirisan životom i delom Nikole Tesle. Veliki postovalac Teslinog genija, Zahar je pružio jedno drugo viđenje Tesle kroz njegov emocionalni i intimni život. Scenario je zasnovan isključivo na dokumentarstičkim podacima, koji su proizvod višedecenijkog proučavanja i dela života Nikole Tesle.

DRUGO SRCE (Žuta kuća)

Scenario je inspirisan istinitim događajima vezanim za trgovinu ljudskim organima na Kosovu i Albaniji. Američki novinar srpskog porekla, kome je urađena transplatacija srca, kreće tragom svog novog srca u potrazi za istinom. Priča o tragičnim žrtvama srpskih zarobljenika je pretočena u ljubavnu priču izmedju Amerikanca srpskog porekla i mlade žene iz Gračanice, čiji je suprug stradao kao ratni zarobljenik. Klasični motiv zabranjene ljubavi, Zahar obradjuje kroz aktuelnu temu, nalazeci tako zrno lepote u ratnom užasu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>